Twój Dietetyk - czytelnia

Sałatka z brokuła i fety

 

 

(1 porcja – 264 kcal)

 

Składniki:

Brokuł 150 g

Czosnek 1 ząbek

Ser "Feta" 50 g

Oliwa 1 łyżeczka

Płatki migdałowe lub słonecznik 1 łyżka

 

Sposób wykonania:

1. Brokuł podzielić na różyczki i wrzucić na wrzątek. Gotować 5 minut. Odcedzić i przelać zimną wodą (można ugotować na parze).

2. Fetę pokroić w kostkę.

3. Na patelni podgrzać oliwę, wrzucić na olej drobno pokrojony czosnek i króciutko podsmażyć (uważać aby nie spalić).

4. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałowe.

5. Do salaterki włożyć brokuł, fetę, polać olejem z czosnkiem i posypać migdałami. Delikatnie wymieszać.